top of page

LEPPEPLASTIKK

Leppeplastikk, også kjent som leppeforstørrelse, er en kosmetisk eller kirurgisk prosedyre som tar sikte på å forbedre formen, størrelsen eller symmetrien til leppene. I ansiktet er leppene ofte i fokus, og det er flere tilnærminger for å oppnå ønsket resultat.

Dette er de vanligste måtene å forstørre leppene på:

  1. Fyllstoffer (fillers): Den mest vanlige metoden innebærer injeksjon av fyllstoffer. Disse fyllstoffene gir leppene et fyldigere utseende, reduserer fine linjer og rynker rundt leppene, og kan også forbedre leppekonturen. Effekten av fyllstoffer er vanligvis midlertidig og kan vare fra flere måneder til et år, avhengig av det spesifikke produktet som brukes.

  2. Fettransplantasjon: En annen metode innebærer å ta fett fra en annen del av kroppen og injisere det i leppene for å gi dem mer volum. Denne prosessen bruker ditt eget fettvev, og resultatene kan være mer varige sammenlignet med fyllstoffer.

  3. Operativ leppeplastikk: Dette kan omfatte innsnitt for å endre formen eller størrelsen på leppene. Operativ leppeplastikk brukes vanligvis i mer komplekse tilfeller eller når det er behov for omfattende endringer.

En vanlig metode for å øke størrelsen eller korrigere lepper som har mistet volum og form, er gjennom kirurgi. Åpen kirurgi med presist plasserte snitt kan brukes til å utføre leppeløft eller endre leppenes form (leppeplastikk). Denne tilnærmingen gir varige resultater, i motsetning til innsprøyting av fillere som har en tidsbegrenset effekt.

For de som ønsker økt volum og forbedret hudkvalitet på over- og underleppen, kan fettransplantasjon være et alternativ. Denne prosessen bruker ditt eget fettvev for å oppnå ønsket volum og redusere vertikale rynker. Fettransplantasjon kan også kombineres med ulike behandlinger for hudoverflaten, som Dermapen, kjemisk peeling, mesoterapi og andre metoder.

Fettransplantasjon til leppene gir en naturlig forbedring av leppeprofilen og kan tilpasses individuelle behov. Som med enhver kosmetisk prosedyre er det viktig å konsultere med en erfaren og kvalifisert kirurg for å diskutere dine mål og forventninger, samt vurdere hvilken tilnærming som passer best for deg.

Forberedelser hjemme: Pasienten kan ikke ha andre akutte sykdommer før operasjonen. Diverse kroniske sykdommer er det nødvendig å opplyse kirurgen om da disse kan medføre en økt operasjonsrisiko. Spør din lege om bruk av medisiner før operasjonen dersom du er usikker. All kirurgi utføres ved vår klinikk på dagbasis, som betyr at man reiser hjem 1-2 timer etter operasjonen. En må ha hjelp til hjemreisen og ha en person tilgjengelig i det første døgnet etter operasjon. Røyking bør opphøre 4 uker før operasjonen, og man bør avstå fra røyking minst 2 uker etter operasjonen og 2 måneder etter fettransplantasjon. Inntak av alkohol bør unngås dagen før operasjonen. Operasjonen kan utføres i lokal bedøvelse, men de fleste velger en intravenøs sedasjon. I tilfelle at en skal opereres i intravenøs sedasjon må man være fastende i minst 4 timer før operasjonen. Når man skal opereres tidlig, f.eks. fra kl. 08, skal man være fastende etter midnatt. Det er imidlertid tilrådelig å spise en lett frokost ved en senere oppstart (frokost før kl. 08:00 i tilfelle operasjon fra kl. 12), slik at blodsukkerverdien ikke blir for lav. Operasjonen: Målsetning med leppeplastikken er å få finere form på leppene. Snittene plasseres i linjen som er en naturlig grense til leppeområdet og arrene skal ikke være merkbare. Teknikken tilpasses hver enkelt og bestemmes på forhånd ved undersøkelsen. Operasjonen tar 1-2 timer. Etter fettransplantasjon til leppene kan en forvente noe mer hevelse i forhold til bruk av filler. Hevelsen er forbigående og er avhengig av mengden og typen fettransplantat som blir brukt. Etter operasjonen: Man skal ligge og hvile i ca. 1 time etter avsluttet inngrep. Ved åpen kirurgi pleier man å dekke sårene kun med en smal stripe hudfarget tape og ingen øvrig bandasje. Man skal bruke kompresjonstøy i passende størrelse for denne delen av kroppen hvor fettvevet har blitt hentet fra i 2-4 uker etter operasjonen. Suturene fjernes ved kontroll innen en uke etter operasjon. Komplikasjoner: Etterblødning kan forekomme, men er svært sjeldent. Infeksjon kan forekomme, men er også svært sjeldent. Alle får hevelse. Den største hevelsen har man i fire dager og den trekker seg raskt tilbake i løpet av to uker, men kan i enkelte tilfeller blir varende i flere uker. Fettransplantatene overlever bedre i ansiktet enn i resten av kroppen, men en del kan forsvinne (spesielt hos røykere) i løpet av 2-3 måneder etter operasjon. Man vurderer derfor enderesultatet ved en kontroll etter denne perioden.

PRIS LEPPEPLASTIKK:
bottom of page