top of page
Modell Lower Face

ZO Blue Peel

Om du ønsker en effektiv og sikker hudforbedring, anbefales det å bruke en kontrollert kjemisk peel som forbedrer huden på et dypere nivå.

Trikloreddiksyre (TCA) sammen med en blå base er utviklet til å forbedre huden og gir et friskere og sunnere utsende. En TCA-peeling stimulerer huden til å produsere nye celler og kollagen. Peelen er velegnet til kosmetisk hud-forbedring, reduserer solskader og rynker, fjerner pigmentflekker og fine linjer. Peelen har også en viss oppstrammende effekt. Blue peel kan også brukes som supplerende behandling etter ansiktsløft.

Før behandlingen

Under konsultasjonen vil behandleren avgjøre om man er kvalifisert for peelingen og om den vil gi deg ønsket resultat. Behandleren vil undersøke din hudtype og kartlegge følgende: tidligere kosmetiske inngrep og ansiktsbehandlinger med eventuelle arrdannelser, hudsykdommer, som Rosacea, perioral dermatitt (utslett rundt munnen), ansiktsvorter, forkjølelsessår (herpes), kjente allergier, følger etter tidligere strålebehandling, bruk av isotretinoin roaccutan de siste 3-6 måneder, hudkreft, graviditet og amming.

Før behandlingen med Blue peel skal pasienten bruke et tilpasset forberedende hudprogram i minimum 6 uker slik at cellene i huden har fått maksimal påvirkning av kremene. Det er viktig å følge hudprogrammet nøye dersom man ønsker en god effekt av kjemisk peeling.

Det viktig å unngå soling i de siste ukene før behandlingen. Bruk gjerne solkrem med høy solfaktor og unngå direkte soleksponering. Dersom huden utsettes for mye sollys før behandlingen, øker risikoen for at det kan oppstå pigmentforandringer i etterkant.

 

Forberedelser hjemme

På behandlingsdagen er det gunstig å dusje hjemme på vanlig måte

Du skal ikke spise eller drikke minst 6 timer før behandlingen.

Når behandlingen er planlagt tidlig på morgenen, f.eks. fra kl. 08, skal du være fastende fra midnatt. Det er midlertidig tilrådelig å drikke litt på morgenen, men kun klare væsker som vann, saft, juice uten fruktkjøtt (ikke melkeprodukter eller juice med fruktkjøtt). Du skal heller ikke tygge tyggegummi eller snuse.

Du møter opp på operasjonsdagen uten sminke og neglelakk.

 

Behandlingen

På selve behandlingsdagen vil du får en lett intravenøs bedøvelse under selve behandlingen og huden renses grundig før den kjemiske oppløsningen påføres ønsket område. Hvor lenge peelingen ligger på huden er avhengig av typen og graden av kjemisk oppløsning. Peelingen er som oftest selvnøytraliserende og vaskes ikke av etter behandlingen. Det er vanlig å kunne hovne opp direkte etter behandlingen og man har en lett blåfarge i ansiktet. Når behandlingen er ferdig blir man på klinikken i ca. 1 time før man kan dra hjem. Grunnet bedøvelsen skal du ikke kjøre hjem selv og må organisere transport.

Etter behandlingen

Den første kvelden og helst en uke frem, bør du sove på ryggen. Hydrating Creme utblandet 50/50 med hydrokortison påføres samme kveld. De første 2-3 dagene etter behandlingen er det vanlig å være hoven i ansiktet. Den blå fargen vil etter hvert forsvinne og det dannes en brun, stram maske på huden. Denne vil etter hvert få sprekker og falle av i form av hudflak. Det er svært viktig å ikke pille eller rive i disse hudflakene. Selv om man ikke skal rive i hudflakene er det viktig å stelle huden i denne perioden ved å vaske ansiktet med Gentle Cleanser rens morgen og kveld. Huden bør smøres med Hydrating Creme morgen, formiddag, ettermiddag og kveld i 10-12 dager eventuelt oftere ved behov (ved mye rødme/irritasjon/hevelse kan Hydrating Creme blandes 50/50 med Hydrokortison). For å lindre stramhet kan det legges en fuktig klut over ansiktet i ca. 2 minutter 2 ganger daglig.

bottom of page