top of page

Fjerning av implantater

Brystforstørrelse med implantater er fortsatt det vanligste inngrepet i estetisk plastikkirurgi i Norge.

 

Vi har lang og god erfaring med fjerning av brystimplantater.

Fjerning av brystimplantater kan være en enkel, men også en krevende prosedyre. Det er avhengig av flere faktorer. Blant annet hvor lenge implantatene har ligget i kroppen (hvor gamle implantatene er), opprinnelig plassering av implantatene, hvor mye har brystets form endret seg etter at implantatene har blitt lagt inn, kvaliteten på huden og volumet på brystvevet. 

Forberedelser hjemme:

​Pasienten kan ikke ha andre akutte sykdommer før operasjonen. Diverse kroniske sykdommer er det nødvendig å opplyse om da disse kan medføre økt operasjonsrisiko. Spør din kirurg om bruk av medisiner før operasjonen dersom du er usikker.

Man skal ikke spise eller drikke minst 6 timer før operasjonen. På operasjonsdagen er det gunstig å dusje på vanlig måte. I tilfelle at man skal opereres i narkose (intravenøs sedasjon) må man være fastende i minst 6 timer før operasjonen. Når man skal opereres tidlig, f. eks. fra kl. 08, skal man være fastende etter midnatt. Det er imidlertid tilrådelig å spise en lett frokost ved en senere oppstart i tilfelle operasjon etter kl. 12), slik at blodsukkerverdien ikke blir for lav.

Pasienten bør ha med seg en passende sports-BH på operasjonsdagen, som kan kjøpes på apoteket.

​​​All kirurgi utføres ved vår klinikk på dagbasis, som betyr at man reiser 1-2 timer etter operasjonen. Pasienten må ha hjelp til hjemreisen og ha en person tilgjengelig døgnet rundt de første par dagene.

​All kirurgi ved vår klinikk utføres på dagbasis, som betyr at pasienten reiser hjem 1-2 timer etter operasjonen. Røyking må opphøre senest 4 uker før operasjonen, og pasienten bør avstå fra røyking minst 2 uker etter operasjonen.

Operasjonen:

Standardiserte fotografier tas som før- og etterbilder 3-4 måneder etter operasjonen.

Metoden for operasjon blir avtalt i samråd med din kirurg og kan variere mellom:

  • Enkelt uttak av implantat gjennom det gamle arret og spalting av kapselen

  • Uttak av implantat gjennom det gamle arret og fjerning av hele eller deler av kapselen

  • Uttak av implantatet og oppstramming av brystet i samme eller i en senere seanse

  • Uttak av implantat og erstatning av volum med eget fettvev (brystforstørrelse med fett) med eller uten brystoppstramming

Vår klinikk er en videreutvikling av Dr. Apellands plastikkirurgi. Med det har vi tilgang til et sjeldent omfattende arkiv som omfatter et over 35 år gammelt pasientmateriale. Dette gir oss et verdifullt innsyn i ulike typer implantater gjennom flere generasjoner og et verdifullt erfaringsgrunnlag på dette området.

Etter operasjonen:

Ved sjeldne anledninger legges det inn et dren (tynt slangerør som skal suge ut blod fra såret). Dette fjernes vanligvis etter 1-3 dager, avhengig av mengden blod som kommer ut.

Etter operasjonen, som utføres dagkirurgisk og tar ca. 1.5 - 2 timer, blir pasienten liggende i ca. 1 time før hjemreisen.

Bandasjen består av 2 lag: Micropore er en brun, 1 cm bred tape som settes rett på såret. Denne tåler dusjing og skal bli liggende frem til kontroll. Den øverste hvite bandasjen er laget av sterile kompresser og 5 stykker elastisk Mefix-plaster. Denne skal fjernes etter 7 dager. Først da kan pasienten dusje hele kroppen. Etter dusjing tas Bhen på igjen.

I tilfelle transplantasjon av eget fett til brystet skal pasienten bruke kompresjonstøy for nedre del av kroppen og lårene i passende størrelse i 4-6 uker etter operasjonen.

Den første uen etter operasjonen skal pasienten holde seg i ro og ikke løfte armene over skulderhøyde. Det er vanlig å foreta kontroll 10-14 dager etter operasjonen for å sjekke hellingen på såret og formen. I denne perioden skal pasienten bruke BH kontinuerlig. Kirurgen syr såret med en type tråd som løser seg opp i kroppen, derfor blir det ingen sting å fjerne etter operasjonen. Dette er et smertefritt alternativ som er til gunst for pasienten.

 ​

Komplikasjoner:

Etterblødninger forekommer i form av en økende hevelse de første dagene etter operasjon, men svært sjeldent. Infeksjon kan forekomme, men er også svært sjeldent.

PRIS FJERNING AV IMPLANTAT:
bottom of page