top of page

Øyenbrynsplastikk

Med årene blir huden mindre elastisk og har en tendens til å sige nedover. Nedsatt elastisitet av huden i pannen kan føre til at øyenbrynene forflytter seg nedover og medfører tilsynelatende overflødig hud i øvre øyelokk. Denne tilstanden bør alltid vurderes i forbindelse med plastikkirurgi av øvre øyelokk og skal ikke behandles med fjerning av hud fra øvre øyelokk. I dette tilfelle kan løsningen være et panneløft eller øyenbrynsløft  (se egen informasjon). En enklere løsning på problemet kan være såkalt øyenbrynsplastikk, en metode som tidligere ble brukt kun på eldre pasienter med dype rynker i pannen, men en ny teknikk har satt denne metoden på kartet igjen for pasienter i alle aldersgrupper.

Man fjerner kun den mest overfladiske delen av huden i øvre kant til øyenbrynet og syr deretter øyenbrynet i en høyere posisjon. Kirurgen anvender lupebriller og en meget presis kirurgisk teknikk for å oppnå et fint og lite synlig arr med et kosmetisk tilfredsstillende resultat.

Denne operasjonen er relativt enkel å utføre i lokalbedøvelse, men en lett sedasjon kan brukes i tillegg.

 

Forberedelser hjemme:


Pasienten kan ikke ha andre akutte sykdommer før operasjonen. Diverse kroniske sykdommer er det nødvendig å opplyse om da disse kan medføre en økt operasjonsrisiko. Snakk med legen din om hvilke medisiner du må avstå fra å bruke før operasjonen.


All kirurgi utføres ved vår klinikk på dagbasis, som betyr at en reiser hjem ca. 1 time etter operasjonen. Pasienten må ha hjelp til hjemreisen og gjerne ha en person tilgjengelig det første døgnet etter operasjonen.

Pasienten skal ikke spise eller drikke minst 6 timer før operasjonen.


Når operasjonen er planlagt tidlig på morgenen, f.eks. fra kl. 08, skal pasienten være fastende fra midnatt. Dersom en skal opereres senere på dagen er det tilrådelig å drikke litt inntil 4 timer før operasjonen, men kun klare væsker som vann, saft, juice uten fruktkjøtt (ikke melkeprodukter eller juice med fruktkjøtt). Pasienten skal heller ikke tygge tyggegummi eller snuse.
 

På operasjonsdagen er det gunstig å dusje på vanlig måte.


Pasienten skal møte opp operasjonsdagen uten sminke og neglelakk.

 

Etter operasjonen:


Den første kvelden/natten er det viktig å sove på ryggen med hodet høyt. Etter en uke fjernes det utvendige sting.

 

Komplikasjoner:


Blødning: Småblødninger er vanlig og gir blåmerker, men det er meget sjeldent pasienten må re-opereres grunnet blødninger.
Infeksjon: Forekommer meget sjeldent da huden i ansiktet er godt sirkulert 

 

PRIS ØYENBRYNSPLASTIKK:
bottom of page