top of page

FETTRANSPLANTASJON TIL
BRYSTER

Brystforstørrelse med implantater er fortsatt det vanligste inngrepet i estetisk plastikkirurgi i Norge. Det er imidlertid i det siste blitt vanlig å bruke eget fettvev for de som ønsker å unngå å bruke fremmed materiale. Dersom man er normalvektig med BMI mellom 20 og 30 og ønsker å få en moderat brystforstørrelse, kan man få et naturlig resultat med slankere kropp og større bryster.

 

Fettvevet kan også brukes i kombinasjon med silikonimplantat hos de som har altfor tynt fettlag øverst på brystene for å forbedre brystets øvre pol. I slike tilfeller kalles behandlingen for en hybrid, eller kompositt brystforstørrelse.

Indikasjon:

 

Inngrepet utføres oftest på kvinner med opprinnelig små bryst, eller bryst som har blitt små og flate etter amming (forutsatt at de ikke henger mye), samt pasienter med asymmetriske bryst. Fettvevet kan også brukes som erstatning for implantater som man ønsker fjernet i samme seanse. Man bør ha tilstrekkelig mengde fettvev i nedre del av kroppen og lår som kan høstes og brukes som materialet for brystforstørrelse.

 

 

Forberedelser hjemme:

Pasienten kan ikke ha andre akutte sykdommer før operasjonen. Diverse kroniske sykdommer er det nødvendig å opplyse om da disse kan medføre økt operasjonsrisiko. Spør din lege om bruk av medisiner før operasjonen dersom du er usikker.

 

All kirurgi ved vår klinikk utføres på dagbasis, som betyr at man reiser 1-2 timer etter operasjon. Man må ha hjelp til hjemreisen og ha en person tilgjengelig døgnet rundt de første par dagene. Røyking må opphøre 4 uker før operasjonen, og man bør avstå fra røyking minst 2 uker etter operasjonen.

Operasjonen:

 

Standardiserte fotografier tas som før- og etterbilder 3-4 måneder etter operasjonen.

 

Fettet tas fra egen kropp gjennom små, 2 millimeter lange stikksår ved hjelp av spesielle kanyler og sprøyter. Dette skjer under dyp sedasjon og fettvevet behandles deretter på en skånsom mekanisk måte, før det injiseres i brystet ved hjelp av meget fine kanyler.

Fettransplantatet injiseres gjennom 1 mm store stikksår rundt brystet. Disse etterlater sjeldent noen arr. Et bryst kan kun ta imot en begrenset mengde fettvev av gangen. Det er vanlig at noe av transplantater forsvinner (30-40% ) i tiden etter operasjon. Man vurderer resultatet og behovet for en ny seanse ved kontroll som foretas tidligst 2-3 måneder etter operasjonen. En ny seanse med transplantasjon av fett vil i så fall gjøres til halv pris i forhold til den første seansen.

Etter operasjonen:

 

Pasienten skal ligge og hvile i omtrent 1 time etter avsluttet inngrep. Man skal bruke kompresjonstøy for nedre del av kroppen og lårene i passende størrelse i 4-6 uker etter operasjonen.

 

Alle får hevelse i og rundt operasjonsstedet. Hevelsen er mest uttalt dagen etter operasjonen. Denne bedrer seg raskt i løpet av 3-4 dager og forsvinner gradvis i løpet av 3-6 uker. Noen får blåmerker. Disse forsvinner i løpet av 10-14 dager.

Komplikasjoner:

 

Etterblødninger forekommer, men svært sjeldent, og retter seg vanligvis etter litt lengre avkjøling uten ytterligere inngrep. Infeksjon kan forekomme, men er svært sjelden.

PRIS FETTRANSPLANTASJON
BRYSTER:
bottom of page