top of page

BUKPLASTIKK
MAGEPLASTIKK / ABDOMINALPLASTIKK / TUMMY TUCK

Mageplastikk har som hensikt å gjøre magehuden strammere og fastere og/eller fjerne fett fra magen. Mange opplever at det oppstår et lag overflødig hud på magen som kan skyldes graviditet, et større vekttap eller andre årsaker. Mageplastikk kan også benyttes for å fjerne eventuelle strekkmerker eller uheldige arr.

Mageplastikk innebærer at denne overflødige huden som har dannet seg - og som ofte legger seg som en hudfold nedover magen - blir fjernet sammen med tilhørende fettvev ved et kirurgisk inngrep.

 

Andre navn for bukplastikk er mageplastikk, abdominalplastikk eller på engelsk populært kalt for "tummy tuck".

​​​​​​​​​​​​

Forberedelser:


Pasienten må ikke ha andre akutte sykdommer før vedkommende opereres. Diverse kroniske sykdommer er det nødvendig å opplyse kirurgen om da disse kan medføre en økt operasjonsrisiko. Spør din lege om bruk av medisiner før operasjonen dersom du er usikker.

Man bør ordne med hjelp til hjemreise og ha en person tilgjengelig døgnet rundt de første to dagene. Røyking bør opphøre 4 uker før operasjonen og man bør avstå fra røyking minst 2 uker etter operasjonen. Et elastisk magebelte er nødvendig å bringe med seg på operasjonsdagen.

 

Operasjonen:

​​​
Inngrepet utføres i intravenøs anestesi kombinert med lokalbedøvelse. Det lages et såkalt bikinisnitt på tvers av nedre del av magen gjennom huden og fettvevet, ned til muskellaget. Fett med hud løsnes fra muskellaget helt opp til ribbensbuen (total abdominalplastikk), eller bare nedenfor navlen (miniabdominalplastikk). Miniabdominalplastikk kan også utføres bare i lokalbedøvelse ved pasientens ønske. I tilfelle at magemusklene, i etterkant av svangerskapet eller stor vektnedgang, har gått fra hverandre, kan det være aktuelt å stramme inn disse med 1-3 cm. Dette kan gi noe mer smerter i tiden etter operasjonen.


Huden/fettvevslaget trekkes ned og overskuddet fjernes. Ved total abdominalplastikk sys navlen fast i en ny åpning. Det legges 1-2 dren i såret for å unngå blodansamling (hematom) og problemer med sårtilheling. Sårkantene sys deretter mot hverandre. Operasjonen tar ca. 2.5 - 4 timer.


Etter operasjonen får man satt på et medisinsk magebelte, og bli liggende minst 1 time før man kan reise hjem.

Potensielle komplikasjoner:


Abdominalplastikk er en stor operasjon, og en av de mest krevende operasjonene i plastikkirurgi, som innebærer store sårflater. For å unngå blodansamling, bruker man ofte drenasje ved hjelp av 1-2 dren, som fjernes 1-3 dager etter operasjonen i forbindelse med kontroll. Infeksjoner i såret forekommer sjeldent, og forebygges med antibiotika. På apoteket får man Penicillin eller lignende.
 

Følelsen i huden, nederst i bukveggen, kan være nedsatt noen måneder eller til og med et år etter inngrepet.

Kontroll:


Avtales før hjemreise.

PRIS MAGEPLASTIKK:
bottom of page