top of page
23215774_1467387773378588_7263725877217851324_o.jpg

TRÅDLØFT

Med årene blir ansiktshuden mindre elastisk, bløtdelene under huden siger nedover og mange får fine rynker og dypere furer i ansiktet. Halsen blir ofte forandret på den samme måten og kantene til halsmuskelen blir mer eller mindre tydelige.

 

Ansiktsløft er en operasjonsmetode som har som mål å gi ansiktet et mer ungdommelig utseende ved å løfte og omfordele bløtvevet i underhuden i ansiktet og halsen og fjerne hudoverskudd. Den siste delen hjelper til å stramme huden og glatte dype rynker i ansiktet. Små rynker eller solskader blir lite forbedret.

For de som er innstilt på en mindre omfattende metode og et rimeligere alternativ til ansiktsløftning, kan en trådløft være løsningen. Trådløft er en raskere og enklere kosmetisk operasjon for å motvirke begynnende aldringstegn i ansiktet og halsregionen.

Prosedyre:

Vi bruker tråder som er resorberbare, det vil si at de blir brutt ned i kroppen. Denne type tråd har vært brukt i kirurgi i mange år og i tillegg til å stramme opp og løfte vevet, stimulerer de produksjon av bindevev i underhuden. Denne metoden er egnet til behandling av begynnende hengende hud i ansiktet og kjevepartiet, og mindre rynker og furer i huden.   Målgruppene er  kvinner og menn mellom 30-50 år.

Behandlingseffekten av trådløft anses imidlertid å være lavere og varigheten kortere sammenlignet med ansiktsløft. Målrettede områder kan omfatte kjevelinjen, pannen, området under øynene, kinn og kjevelinjen og halsen.

Resultatene av en enkelt behandling vil vare i omtrent ett til to år, avhengig av alvorlighetsgraden av pasientens aldringstegn.

Man kan anvende alt fra 2-20 tråder, avhengig av antallet og størrelsen av områdene som skal behandles. Operasjonen tar ca. 1-2 timer.

Ved innsetting av tråd er det vanlig å overkorrigere naturlige linjer, det vil si at resultatet man ser rett etter ikke er et endelig resultat. Det endelige resultatet kan man se først etter 1-2 uker. 

De første 1-2 dagene bør pasienten holde hodet høyt for å unngå unødig hevelse og kan regne med å gjenta normale aktiviteter etter 2-3 dager.

Trådene vil brytes ned etter ca. 6 måneder, men grunnet kollagenproduksjonen vil effekten av trådløftet vare i ca opptil 1,5-2 år.    

 

Forberedelser hjemme:

 

Man må ikke ha andre akutte sykdommer før operasjon. Diverse kroniske sykdommer er det nødvendig å opplyse om da disse kan medføre økt operasjonsrisiko. Spør din lege om bruk av medisiner før operasjonen dersom du er usikker.

 

All kirurgi ved vår klinikk utføres på dagbasis, som betyr at man reiser hjem 1-2 timer etter operasjonen. Man må ha hjelp til hjemreisen og ha en person tilgjengelig døgnet rundt de første par dagene. Røyking må opphøre 4 uker før operasjonen, og man bør avstå fra røyking minst 2 uker etter operasjonen. 

I tilfelle at man skal opereres i narkose (intravenøs sedasjon) skal man ikke spise eller drikke minst 6 timer før operasjonen.

Når operasjonen er planlagt tidlig på morgenen, f.eks. fra kl. 08, skal man være fastende fra midnatt. Dersom du skal opereres senere på dagen er det tilrådelig å drikke litt inntil 4 timer før operasjonen, men kun klare væsker som vann, saft, juice uten fruktkjøtt (ikke melkeprodukter eller juice med fruktkjøtt). Du skal heller ikke tygge tyggegummi eller snuse.

 

Etter operasjonen: 

Den første kvelden/natten er det viktig å sove på ryggen med hodet liggende høyt. 

Det følges opp med kontroll etter 2 uker og etter 1 måned.

Komplikasjoner:

Moderat hevelse, blåmerker og lett asymmetri er ikke uvanlig å se de første dagene. 

I sjeldne tilfeller kan tråden løsne, ryke eller flytte på seg. Dette kan være gjenstand for en enkel korreksjon med en ny tråd. Andre komplikasjoner, som nerveskader og allergisk reaksjoner er svært sjeldne. 

Infeksjon: Forekommer meget sjeldent da huden i ansiktet er godt sirkulert.   

Nerveskade: Forekommer heldigvis meget sjeldent og er meget uvanlig ved trådløft.  Denne er i de aller fleste tilfellene forbigående, men i enkelte tilfeller kan den være bestående og deler av ansiktsmimikken vil da bli redusert. 

PRIS TRÅDLØFT:
bottom of page